OPIS VOLONTERSKOG MJESTA:

 – Pomaganje pri izvođenju likovnih radionica – pomaganje oko pripremanja radova, oko crtanja: dodavanja boja, kistova i sl.;

– Pomaganje korisnicima koji nisu u mogućnosti pisati na način da zapisuje ono što je potrebno tokom radionice, odnosno ono što korisnik smatra da treba zapisati.

– Pomaganje pri pripremi materijala za radionicu u vidu pripreme odgovarajućih bilježnica/papira, pisala i slično prije početka rada.

– Pomaganje u zbrinjavanju korisnika ukoliko je potrebno, u vidu dodavanja pića i hrane

Dobrodošli su svi volonteri dobre volje i velikog srca, koji vole smijeh i dobru zabavu. 

Prijaviti se možete putem stranice Volonterskog centra Istra, gdje su detaljno opisana volonterska mjesta, te naše facebook stranice ili na mail: ucpiz.pu@gmail.com, a nakon vaše prijave usmjerit ćemo vas na voditelje projekata/aktivnosti ovisno o vašim željama i potrebi.

Mnoge bi aktivnosti bilo gotovo nemoguće provesti kako bez osobnih asistenata tako i bez naših vrijednih volontera.

 

Trenutno u udruzi imamo petnaestak volontera koji su uvijek spremni uskočiti sa svojim idejama i svakovrsnom pomoći našim članovima, a najviše se s njima druže tokom ljetnog i zimskog kampa.

„Volonterstvo je navika srca i građanska vrlina. Riječi je o aktivnosti duboko ukorijenjenoj u ljudskome duhu s dalekosežnim društvenim i kulturološkim učinkom. Slušanje drugih, briga o potrebama drugih i zadovoljavanje tih potreba dokazuju najveću ljudsku motivaciju. Ljudska bića pomažu jedna drugima iz ljubavi i sućuti. Pa ipak, u svojoj najdubljoj duhovnoj dimeniziji i u simboličkom značenju volonterstvo nije samo nešto što činimo za druge. Na kocki su naše vlastite vrijednosti i naša humanost: mi jesmo ono što dajemo drugima.“

(K.H. Miceva)

Vrijedni volonteri

Skip to content