Projekt osobni asistent

Program Osobni asistent provodi se u našoj Udruzi kontinuirano od 2008. godine.

Program obuhvaća osiguravanje usluga osobne asistencije osobama s najtežim invaliditetom angažiranjem osobnih asistenata. Asistenti usluge pružaju u vrijeme koje odredi korisnik te na način i na mjestu koje definira korisnik. Udruga  osigurava usluge asistencije za dosadašnjih 12 korisnika kojima su te usluge pružane u 2012. godini i toliko osobnih asistenata s ciljem da se u narednim godinama broj korisnika poveća odnosno da se svi korisnici koji su na listi čekanja uključe u Program.

Usluge asistencije variraju od korisnika do korisnika i obuhvaćaju transfere, odijevanje, hranjenje, pomoć u kući, pomoć u nabavi te razne socijalne aktivnosti i pomoć u hobijima.

Uz to, Udruga provodi i uslugu informiranja korisnika i osobnih asistenata, uslugu potpore korisnicima u slučaju promjene osobnog asistenta prilikom pripreme intervjua (prilagođeni pisani upitnik), usluge ugovaranja osobne asistencije, besplatne pravne pomoći, edukacije korisnika i drugo.

Rezultati koji se postižu su sprječavanje institucionalizacije, unapređenje kvalitete života korisnika, zapošljavanje teže zapošljivih osoba, uključivanje korisnika u aktivnosti obrazovanja, rada te kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Projekt se redovito provodi na godišnjoj bazi.

Skip to content